Isporuka, montaža, instalacija štampača.

fotokopiranje

Šta treba da znate pre kupovine štampača?

Pre kupovine štampača, postoje nekoliko ključnih faktora koje je važno uzeti u obzir kako biste napravili ispravnu odluku:

 1. Potrebe i namena: Razmislite o svrsi za koju vam je štampač potreban. Da li vam je potrebno štampanje u boji ili crno-belo? Da li će se koristiti za privatne ili poslovne svrhe? Da li je potrebno štampati visokim brzinama ili je kvalitet štampe ključan?
 2. Tip štampača: Postoje različiti tipovi štampača kao što su laserski, inkjet, multifunkcijski (koji imaju i skener, štampač i fotokopir) i štampači za specifične namene (fotografije, velike količine štampe, itd.). Izbor tipa zavisi od vaših potreba.
 3. Brzina i kvalitet štampe: Ako vam je bitna brzina štampe, proverite specifikacije vezane za brzinu izlaza stranica u minuti (PPM). Takođe, kvalitet štampe (rezolucija) je bitan, naročito ako štampate fotografije ili dokumente sa detaljima.
 4. Troškovi štampe: Troškovi potrošnog materijala poput tonera ili kertridža mogu biti značajan faktor na duži rok. Procenite koliko košta zamena tonera ili kertridža i koliko stranica možete štampati sa jednim setom.
 5. Povezivost i kompatibilnost: Razmislite o tome kako planirate da povežete štampač sa računarom ili mrežom. Da li vam je potrebna bežična povezanost, USB ili Ethernet? Takođe, proverite da li štampač podržava operativni sistem koji koristite.
 6. Dodatne funkcije: Neke štampačke mašine dolaze sa dodatnim funkcijama poput automatskog obostranog štampanja (duplex), skenerom, (direktno slanje skeniranih dokumenata u folder, server, Mail, Cloud), faksom, karticama za memorijske kartice, ili podrškom za štampanje sa mobilnih uređaja.
 7. Održavanje i podrška: Proverite koliko je lako održavati štampač, koliko je dostupna podrška (servis, rezervni delovi) i koji je nivo pouzdanosti brenda. Naša preporuka je Kyocera i EPSON WorkForce serija štampača.
  Kyocera sa visoko izdržljivim servisnim setovima, koji izdrže i do 600.000 strana. Više o Kyocera štampačima možete pročitati ovde.
  Epson se ističe sa Heat Free tehnologijom, odnosno, bez zagrevanja i stvaranja ozona prilikom rada i sa veoma skraćenim vremenom štampanja prve stranice. Epson štampači su veoma isplativi i ekološki, gde je potrošnja energije i stvaranje otpada svedeno na minimum.
 8. Recenzije i preporuke: Proučite recenzije korisnika ili popunite kontakt formu (ispod teksta), a naš tim će Vas kontaktirati i ponuditi Vam najbolje rešenje za Vaše potrebe ili potrebe Vašeg biznisa.
 9. Cena: Konačno, imajte budžet na umu. Iako je važno uzeti u obzir sve gore navedene faktore, cena takođe može biti važan faktor prilikom odabira štampača.

Pametno je istražiti različite modele, uporediti ih, konsultovati se sa stručnim ljudima koji su u materiji, da bi napravili odabir koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

Obavezno polje
Obavezno polje
Obavezno polje
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *